Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type bouw opdracht*
Soort opdracht*
Type aanvraag*

Titel:
Contactpersoon: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Architect nodig?

Gratis offertes bij meerdere
architecten aanvragen

Meer over architecten


Wanneer we het over een architect hebben dan hebben we het doorgaans over iemand die gebouwen ontwerpt. Dat houdt in dat de architect het ontwerp visualiseert en daarbij het concept voor zover nodig uitwerkt.

Een architect werkt doorgaans in diverse fases samen met een opdrachtgever. Allereerst wordt de opdracht vergeven aan de architect, of deze neemt met zijn ontwerp juist deel aan een open inschrijving om zodoende de opdracht binnen te halen.

Wanneer een opdracht binnen is zal de architect zijn gevisualiseerde ontwerp (schets) verder gaan uitwerken, dit in samenwerking met de opdrachtgevende partij. Dit houdt in dat het ontwerp steeds verder geconcretiseerd wordt. Het concretiseren gebeurd door de volgende factoren in een ontwerp mee te nemen:

  • Vorm
  • Constructie
  • Indeling
  • Kleur
  • Materiaal
  • Kosten

Naast dat de architect veel samenwerkt met de opdrachtgever zal hij ter controle en haalbaarheid van zijn ontwerp ook veel samenwerken met tekenaars, aannemers, bouwkundig adviseurs en andere benodigde specialisten. Bij de bouw van (grootschalige) projecten is het uiteraard van groot belang dat een architect als ontwerpverantwoordelijke alle risico’s voor blijft en zodoende zijn ontwerp realiteit kan laten worden.

Een architect is met zijn ontwerpen in te zetten voor zowel nieuwbouw als voor renovatie projecten. Steeds vaker krijgen gebouwen een andere bestemming als waarvoor ze ooit bedoeld waren. Denk aan het verbouwen van leegstaande kantoorpanden tot studentencomplexen en markante gebouwen in stadcentra die een gedeeltelijk andere bestemming krijgen.

Wanneer een architect wordt aangetrokken tot het ontwerpen van een nieuw te bouwen of te renoveren project, is het verstandig om de volgende tips in het achterhoofd te houden:

  • Ga altijd na of een architect betrokken is bij het project, ook als het project al gaande is. Op deze manier creeert men vertrouwen en zekerheid.
  • Is de planning realistisch, zeker gezien de samenhang met het vrijgestelde budget? U wilt niet achteraf met een kostenpost blijven zitten die niet juist geraamd is.
  • De toegevoegde waarde van de architect of het ontwerp afgezet tegen andere partijen. Een architect moet zich op zichtbare wijze kunnen onderscheiden van bijvoorbeeld andere gegadigden voor het project. Dit door bijvoorbeeld te voldoen aan uw eisen.
  • Zijn er informatieve bronnen beschikbaar over architect en/of bouwprojecten? U krijgt een beeld welke portfolio de architect door de jaren heen heeft opgebouwd.

Een architect is degene die aan de hand van uw wensen en behoeften een op maat ontwerp kan relaiseren. Er is altijd mogelijkheid tot fine tuning en overleg om tot het voor u meest passende concept te komen.

Heeft u dus plannen om nieuw te gaan bouwen, of wellicht een gedeelte van een bestaand gebouw te verbouwen?

Begin dan nu met het aanvragen van gratis en vrijblijvende offertes voor architecten advies!